Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις

81. Δραστηριότητες Παραρτήματος Βορείου Ελλάδας

 

«ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΩΝ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ

Εμμ. Μπενάκη & Ζαλόγγου 15 Ταχ. Θυρίδα 10046

ΤΚ 108 78, Αθήνα ΤΚ 54110, Θεσσαλονίκη

Φαξ 210 38 45143 / 210 72 11 841 Φαξ 2310-676682

E-mail: vass_thomas77@yahoo.gr E-mail: theodoros_papadakis@yahoo.gr

Πληρ.: Βασ. Θωμάς Πληρ.: Θεοδ. Παπαδάκης

Θεσσαλονίκη, 3 Ιουνϊου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ (12-5-2013) ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΣΚΡΑ

Την Κυριακή 12 Μαϊου το μέλη του Παράρτημα Βορείου Ελλάδας της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών συμμετείχαν με επιτυχία στις εκδηλώσεις για την 95η επέτειο από την Μάχη του Σκρα.

Μέλη του Παραρτήματος ταξίδεψαν για την εκδήλωση στο ακριτικό χωριό του Σκρά και παρά την οικονομική κρίση.

Η εκδήλωση άρχισε με Δοξολογία στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Σκρα.

Στη συνέχεια το εκκλησίασμα μεταφέρθηκε στην πλατεία του Μνημείου πεσόντων της μάχης του Σκρα όπου ξεκίνησε Επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμοί από πολιτικά πρόσωπα και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρητικών Σωματείων Μακεδονίας, κατάθεση Στεφάνων, Προσκλητήριο Πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού ύμνου. (Την κυβέρνηση εκπορσώπησε ο Υφυπουργος Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Κυριάκος Βιρβιδάκης)

Γιά την Ένωση των Απανταχού Σφακιανών την κατάθεση έκανε ο Ταμίας του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος, Νίκος Καγιαδάκης.

Στο χώρο του μνημείου Πεσόντων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, Πολιτικά πρόσωπα, Στρατιωτικό άγημα με τον Διοικητή και το επιτελείο της 9ης Ταξιαρχίας προκαλήψεως, Μέλη της Παλεσβιακής κοινότητας Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκρά, μέλη των Κρητικών Συλλόγων: Αγρίμια, Αρκάδι Κιλκίς, Αρκάδι Σερρών, Σταυραετοί Πιερίας, Ερωτόκριτος Ωραιοκάστρου, ο Συλλόγος Έρευνας και Διάσωσης της Κρητικής Παράδοσης «Ιδαία Γη» και το Παράρτημα Βορείου Ελλάδος της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών.

Στην συνέχεια στην πλατεία του χωριού όπου βρίσκεται το Πολεμικό μουσείο του Σκρά και μπροστά στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου έγινε κατάθεση στεφάνων και αποδόθηκαν χοροί από το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας και τον τοπικό χορευτικό Σύλλογο Και την Παλλεσβιακή Ενωση Θεσσαλονίκης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ (26-5-2012) ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΗΣ 72ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Την Κυριακή 26 Μαϊου το Παράρτημα Βορείου Ελλάδας της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών συμμετείχε με επιτυχία στις εκδηλώσεις για την 72η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης.

Σύσσωμο το Συμβούλιο και άλλα μέλη του Παραρτήματος παραβρέθηκαν κατά αρχήν στην Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραοκάστρου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε σε παρακείμενο πάρκο, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες σχετικές με την Μάχη της Κρήτης.

Η παρουσία μας πολυπληθής, παρουσίασε την Σφακιανή πρεπειά ειδικά κατά την κατάθεση των στεφάνων όπου το χειροκρότημα των παρευρισκομένων ήταν τόσο έντονο που «ενόχλησε» τους κατοίκους των παρακείμενων οικιών.

Στο χώρο της Εκδήλωσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, Πολιτικά πρόσωπα, μέλη των Κρητικών Συλλόγων: Αγρίμια, Ερωτόκριτος Ωραιοκάστρου, ο Συλλόγος Έρευνας και Διάσωσης της Κρητικής Παράδοσης «Ιδαία Γη», και το Παράρτημα Βορείου Ελλάδος της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών.

Τα μέλη του Παραρτήματος της ένωσης των Απανταχού Σφακιανών και μέλη των άλλων παρεβρισκομένων Συλλόγων στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο αλσύλιο όπου έγινε δεξίωση & αποδόθηκαν Κρητικοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου.

Παράλληλα μέλη του Παραρτήματος, εξουσιοδοτημένα από τον Δήμο Σφακίων αλλά και από το Συμβούλιο του Παραρτήματος εταξίδεψαν στο χωριό Δαμασκηνιά του Νομού Κοζάνης όπου κατέθεσαν με περιπετειώδη τρόπο Στέφανα για τον δήμο Σφακίων αλλά και του Παραρτήματος στην προτομή του Σφακιανού Αρχηγο/υ του Μακεδονικο΄τα Αγώνα, Γεώργιου Τσόντου (Βάρδας).

Για το Παράρτημα Β. Ελλάδας

Η Διοικούσα επιτροπή,

Θεόδωρος Παπαδάκης,

Μαρίνος Παπουτσάκης,

Νικόλαος Καγιαδάκης.

 

 

ΙΝΒ11062013

 

Είσοδος Μελών

Ποιός είναι online?

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 24 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αναζήτηση