Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις

31. Δελτίο Τύπου Ένωσης Απανταχού Σφακιανών 15 Ιαν.2011

 

«ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΩΝ»

Ζαλόγγου 13-15 & Εμμ. Μπενάκη

ΤΚ 108 78, Αθήνα                                                                                Αρ. πρωτ. 212

Τηλ./Fax 210 3845 143                                                                                 Αθήνα, 22-1-2011  

E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση των Απανταχού Σφακιανών σας ενημερώνει ότι:

 

Το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

 

Μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συμπατριώτες Σφακιανοί, Κρήτες και φίλοι των Σφακιών, αλλά και φίλοι από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, εκπροσωπώντας τα πολιτιστικά τους σωματεία. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν: η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα κ. Δ. Παπαδάκη, ο πολιτευτής της ΝΔ στα Χανιά κ. Μ. Βολουδάκης, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας (κ. Αθανασιάδης), ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας (κ. Αλεξίου), ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης (κ. Μαριδάκης), ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων (κ. Σταματάκης), ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου (κ. Τερεζάκης) με μέλη του ΔΣ του, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Μυλοποταμιτών (κ. Τρούλης) με μέλη του ΔΣ του, ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών» (κ. Στόγιος) με μέλη του ΔΣ του, μέλη του ΔΣ της «Αδελφότητας Κρητών Πειραιά η Ομόνοια», ο κ. Δ. Παπαχρήστος, ο στρατηγός Ν. Σαρρής, ο ναύαρχος Σ. Μανουσογιαννάκης και ο Πρόεδρος της ΠΑΔΕ ΜΜΕ και Κοσμήτωρ της Παγκρήτιας Ένωσης (κ. Βανταράκης), εκπρόσωποι του Κρητικού Τύπου και πάμπολλοι εκπρόσωποι κρητικών σωματείων της Αττικής. Όλοι οι καλεσμένοι κλήθηκαν και έκοψε ο καθένας ένα κομμάτι από τη σφακιανή βασιλόπιτα, κάνοντας μια ευχή και μια αφιέρωση για το νέο έτος.

 

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας, ακολούθησε ειδική τελετή, η οποία ήταν αφιερωμένη στους οργανωτές της μεγάλης εκδήλωσης «Κρήτη – Μακεδονία - Μέγας Αλέξανδρος», η οποία πραγματοποιήθηκε στις πόλεις της Έδεσσας και της Πέλλας τον Ιούνιο του 2010. Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στα σωματεία, εκπρόσωποι των οποίων συγκρότησαν την «Οργανωτική Επιτροπή Εκδήλωσης Μακεδονίας», η οποία μετά από συνεχή ενασχόληση,  μαραθώνιες συνεδριάσεις και επιτόπιες μεταβάσεις-επισκέψεις στην Έδεσσα και την Πέλλα, κατάφερε να γίνει πραγματικότητα μια εκδήλωση που, κυριολεκτικά, «άφησε εποχή». Τα σωματεία που τιμήθηκαν ήταν τα εξής: Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου, Πολιτιστική Κίνηση Μυλοποταμιτών, Σύλλογος Κρητών Ελληνικού, Σύνδεσμος «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών» και η Ένωση των Απανταχού Σφακιανών. Εκτός από τους εκπροσώπους των σωματείων της ανωτέρω εκδήλωσης, απονεμήθηκαν πλακέτες και στους τρεις (3) κεντρικούς ομιλητές της: στον στρατηγό ε.α. κ.  Ι. Κακουδάκη, στον νομικό και συγγραφέα κ. Ι. Βαρνάκο και στον διεθνολόγο και συγγραφέα Δρ. Θ. Μυλωνά.

 

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης είχαν ετοιμάσει ένα απλόχερο σφακιανό κέρασμα για τους παρευρισκόμενους, ενώ την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά ο σφακιανός λυράρης Μ. Πολυχρονάκης και ο λαουτιέρης Λ. Φραγκιουδάκης.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης των Απανταχού Σφακιανών

 

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Σήφης Μανουσογιάννης                            Βασίλης Θωμάς

   

Είσοδος Μελών

Ποιός είναι online?

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 141 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αναζήτηση