Δραστηριότητες - Ανακοινώσεις

32. Εκδηλώσεις και Δράσεις της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών, μέχρι 30.11.2010

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΩΝ

ΘΗΤΕΙΑΣ Δ.Σ. 30.11.2008 ΕΩΣ 30.11.2010 

 

- 11 Ιανουαρίου 2009: Κοπή βασιλόπιτας στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης, Ζαλόγγου 13-15 στα Εξάρχεια, με μεγάλη συμμετοχή των μελών και Προέδρων πολιτιστικών σωματείων και ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα.

- 21 Φεβρουαρίου 2009: Εκδήλωση προς τιμήν της Σφακιανής Νεολαίας που διαπρέπει σε όλους τους τομείς και χοροεσπερίδα στο κέντρο «Fortezza», απονομή τιμητικών πλακετών σε Α. Γλυνιαδάκη και Ν. Μανουσέλη.

- 24 Μαρτίου 2009: Αγορά από την εταιρία «ΚΗΡΥΚΟΣ Ε.Π.Ε.» και έναρξη εξοπλισμού του ταχύπλοου νοσοκομειακού σκάφους της Ένωσης.

- 23 Απριλίου 2009: Παράσταση σύσσωμου του ΔΣ της Ένωσης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης την παραχώρηση του ταχύπλοου νοσοκομειακού σκάφους «ΔΟΞΑ» και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παραχώρησης.

- 30 Μαΐου 2009: Τελετή παραχώρησης (δια θαλάσσης μετάβαση) του ταχύπλοου νοσοκομειακού σκάφους «ΔΟΞΑ» στον Δήμο Σφακίων από την Ένωση.

- 31 Μαΐου 2009: Ομιλία Προέδρου Ένωσης Π. Πολάκη στην εκδήλωση για την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη, η οποία έγινε στην ιστορική εκκλησία της «Θυμιανής Παναγίας» στα Σφακιά.

- 31 Οκτωβρίου 2009: Εκδήλωση και χοροεσπερίδα Ένωσης στο κέντρο «Ομαλός», στην οποία τιμήθηκαν όλοι όσοι βοήθησαν χρηματικά να αγοραστεί το ταχύπλοο νοσοκομειακό σκάφος «ΔΟΞΑ».

- 20 με 22 Νοεμβρίου 2009: Τριήμερη επίσκεψη καθηγητών ΕΜΠ και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Επαρχία Σφακίων, για την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου – Μελέτης για την περιβαλλοντική και βιώσιμη ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής των Σφακιών.

- 27 Νοεμβρίου 2009: Εκδήλωση τιμής στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών προς τιμή του αείμνηστου συγγραφέα – λαογράφου – ιστορικού (και επίτιμου Προέδρου της Ένωσης) Πάρι Κελαϊδή, επ’ ευκαιρία της έκδοσης του 42ου και τελευταίου δίτομου έργου του «Η Ιστορία των Σφακιών και η Μυθολογία τους». Μίλησαν οι σφακιανοί καθηγητές Νέστωρ Κουράκης (Νομική Αθηνών) και Ιωάννης Πολυράκης (Μαθηματικό Αθηνών).

- 15 Δεκεμβρίου 2009: Υπογραφή Σύμβασης ΕΜΠ – Ένωσης Απανταχού Σφακιανών για την επίσημη ανάθεση της εκπόνησης της Μελέτης – Πλαίσιο για την Περιβαλλοντική και Βιώσιμη Ανάπτυξη των Σφακιών.

- 17 Δεκεμβρίου 2009: Συγκέντρωση (μετά από κάλεσμα της Ένωσης) εκπροσώπων 30 κρητικών σωματείων στα γραφεία της Ένωσης για την συνδιοργάνωση της μεγάλης εκδήλωση «Κρήτη – Μακεδονία – Μ. Αλέξανδρος». Εκλογή 8μελούς Οργανωτικής Επιτροπής, που πραγματοποίησε 4 συνεδριάσεις και 2 επιτόπιες μεταβάσεις στην Έδεσσα και την Πέλλα.

- 21 Φεβρουαρίου 2010: Εκδήλωση Ένωσης (και κοπή βασιλόπιτας) στο κέντρο «Γαλάζιο» για την συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Χώρα Σφακίων.

- 10 με 11 Απριλίου 2010: Επίσημη τελετή αδελφοποίησης στην Λευκάδα του Δήμου Σφακίων με τον Δήμο Σφακιωτών Λευκάδας, υπό την αιγίδα των δύο Δήμων και με συνδιοργάνωση της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων.

- 13 Ιουνίου 2010: Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Φραγκοκάστελο Σφακιών προς τιμή του Χατζημιχάλη Νταλιάνη και των αγωνιστών του, με συνδιοργάνωση της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων.

- 18 με 20 Ιουνίου 2010: Τριήμερη μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής με τίτλο «Κρήτη – Μακεδονία – Μ. Αλέξανδρος» στις πόλεις της Έδεσσας και της Πέλλας, υπό την αιγίδα Νομαρχίας Πέλλας και Δήμου Έδεσσας, με συνδιοργάνωση της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών, της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου, του Συνδέσμου «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών», της Πολιτιστικής Κίνησης Μυλοποταμιτών και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων σε πολλά μνημεία και ανδριάντες της περιοχής, μεγάλη εκδήλωση στο αμφιθέατρο Νομαρχίας Πέλλας με ομιλίες, ριζίτικο και χορευτικά, καθώς επίσης και αποκαλυπτήρια προτομής του Εθνάρχη Ελ. Βενιζέλου. Αθρόα συμμετοχή πάνω από 170 ατόμων από κρητικά σωματεία της Αττικής και της Μακεδονίας.

- 20 Ιουνίου 2010: Παράσταση Προέδρου και μελών του ΔΣ της Ένωσης στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Εθνομάρτυρα Δασκαλογιάννη στην Ανώπολη Σφακίων.

- 6 Ιουλίου 2010: Απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών για την ίδρυση Παραρτήματος Β. Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη.

- 22 Ιουλίου 2010: Συμμετοχή μελών του ΔΣ στην ανταπόδοση της επίσκεψης των Σφακιωτών Λευκάδας στην Ανώπολη Σφακίων, με συνδιοργάνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και υπό την αιγίδα του Δήμου Σφακίων.

- 31 Ιουλίου 2010: Παράσταση και συμμετοχή μελών του ΔΣ στην παρουσίαση του βιβλίου του Ι. Παπασηφάκη «Δασκαλογιάννης» στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά.

- 10 Αυγούστου 2010: Σύσσωμη εκπροσώπηση του ΔΣ Ένωσης Απανταχού Σφακιανών στην κηδεία του Πάρι Κελαϊδή. Εκφώνηση επικηδείου από τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης, Μ. Εγγλέζο – Δεληγιαννάκη.

- 15 Αυγούστου 2010: Παράσταση και συμμετοχή του Προέδρου και σχεδόν σύσσωμου του ΔΣ σε εορταστικές εκδηλώσεις σε Ίμβρο, Ασφένδου, Καλλικράτη, Ασκύφου και Ανώπολη Σφακίων.

- 14 με 15 Σεπτεμβρίου 2010: Συμμετοχή των μελών του ΔΣ στις εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγ. Νικήτα στο Φραγκοκάστελο Σφακίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Σφακίων.

- 10 Οκτωβρίου 2010: Συμμετοχή των μελών του ΔΣ στην εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα του μαρτυρικού χωριού Καλλικράτης Σφακίων (10.10.1943), υπό την διοργάνωση του νεοσύστατου «Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλικράτη».

- 16 Οκτωβρίου 2010: Συμμετοχή μελών του ΔΣ στα γυρίσματα του ντοκυμαντέρ για τους Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο Σφακίων, από το κανάλι της ΕΤ3.

- 23 Οκτωβρίου 2010: Συμμετοχή Ένωσης Απανταχού Σφακιανών στην εκδήλωση Συλλόγου Κρητών Κιλκίς, όπου και έγινε η δημόσια ανακοίνωση περί της ίδρυσης του Παραρτήματος Β. Ελλάδας, τα μέλη του οποίου θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών την 28η Νοεμβρίου 2010.

- 7 Νοεμβρίου 2010: Εκλογή του Προέδρου της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών, Παύλου Πολάκη ως νέου Δημάρχου Σφακίων.

 

ΙΝΒ 05022011

Είσοδος Μελών

Ποιός είναι online?

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 212 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αναζήτηση